Verhuur – Algemeen

Verhuur – Algemeen

Midden in het hart van het centrum van Den Haag, gelegen op loopafstand van het Binnenhof vindt u de Grote Kerk, een sfeervolle, historische evenementenlocatie. De leistenen vloer, de gotische ramen, het imposante Metzlerorgel, het Kabinetorgel uit ca. 1760 en de monumenten, waaronder het prachtige monument van de zeeheld Van Wassenaer Obdam, vormen een natuurlijk decor voor uw evenement. De Kerkzaal en het Hoogkoor zijn vrij van kerkbanken en koorhekken zodat de ruimten geheel naar eigen wens kunnen worden ingericht. Daarnaast zijn er 2 publieksingangen te gebruiken; de hoofdingang onder de Haagse Toren en de Stadsentree aan het kerkplein. Ook de middeleeuwse Van Assendelftkapel met gotische glas-in-lood ramen en kruisgewelven, schouw met monumentale spiegel, een parketvloer en de decoratieve graftombe van Gerrit van Assendelft en Beatrix van Dalem, die hier in 1486 hun laatste rustplaats vonden, leent zich uitstekend voor een evenement met een kleiner gezelschap. De Van Assendelftkapel heeft een aparte ingang.

De Grote Kerk is de ideale locatie voor een diner, borrel of receptie maar ook voor (bedrijfs)feesten, beurzen, tentoonstellingen, congressen en vergaderingen, concerten en andere culturele evenementen, huwelijk, een afscheid en andere gelegenheden.

Diner, borrel of receptie

In de Grote Kerk kunt u in verschillende ruimtes een sfeervol diner, borrel of receptie geven voor zowel grote als kleine gezelschappen. Dineren in de kerkzaal onder tongewelven of sfeervol op het Hoogkoor te midden van pilaren en de gebrandschilderde ramen; het blijft een onvergetelijke belevenis. Spots kunnen het gedecoreerde plafond verlichten. Vloerverwarming zorgt voor comfort. Ook de Van Assendelftkapel leent zich voor een onvergetelijke avond: parket, gotische ramen en gewelven, het arduinstenen grafmonument van Gerrit van Assendelft en Beatrix van Daalem en de verlichting zijn sfeerbepalend. Wij adviseren u graag in het optimale gebruik van de Kerkzaal, het Hoogkoor of de Van Assendelftkapel voor uw evenement.

(Bedrijfs)Feesten

Dansen tussen de pilaren? De kerkzaal, het Hoogkoor maar ook de Van Assendelftkapel bieden de ultieme gelegenheid voor een bruisend en sfeervol feest.

Beurzen en tentoonstellingen

De kerk is gelegen in het centrum van de stad, in de loop van het winkelend publiek en op loopafstand van diverse tramhaltes. In de directe omgeving van de kerk bevinden zich voldoende openbare parkeergarages. De Grote Kerk is dus goed bereikbaar voor uw bezoekers en standhouders. De kerk met een vloeroppervlak van 2.227m2 leent zich bij uitstek voor beurzen maar ook tentoonstellingen. De kerkzaal en Hoogkoor zijn vrij van kerkbanken of andere obstakels waardoor u de ruimte geheel naar eigen wens kan indelen. Op het plein, direct rond de kerk, is er voldoende ruimte voor het laden en lossen van materialen. De laad/los ingangen zijn allemaal gelijkvloers.

Congressen en vergaderingen

De Grote Kerk biedt genoeg mogelijkheden voor het houden van een succesvol congres of vergadering. Bent u met een groot gezelschap? Dan biedt de Kerkzaal en het Hoogkoor voldoende ruimte. Deze 2 ruimten kunnen worden gescheiden d.m.v. mooie stijlvolle gordijnen waardoor een apart gedeelte kan worden gecreëerd, bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn de Kerkzaal en het Hoogkoor ruim genoeg om gebruik te maken van ‘inflatables domes’; foto toevoegen. Bovendien beschikt de kerk over een aantal vaste subruimten. Ook in de Van Assendelftkapel kan er met een kleiner gezelschap worden vergaderd.

Concerten en andere culturele evenementen

In de Grote Kerk vinden regelmatig optredens plaats van orkesten, koren en ensembles. Van modern tot klassiek. De kerk leent zich met haar mooie akoestiek uitstekend voor een muzikaal optreden. Het Hoogkoor ligt een ½ meter hoger dan de Kerkzaal en is hierdoor een natuurlijk podium. In de diverse subruimten kunnen de koor- en orkestleden zich voorbereiden of omkleden. Het prachtige Metzlerorgel in de kerk kan in overleg worden gebruikt. De Van Assendelftkapel is zeer geschikt voor bijvoorbeeld kamermuziek.

Een mooi huwelijk: trouwen in de kerk

In de Grote Kerk vonden al vele kerkelijke huwelijksinzegeningen plaats, waaronder die van de Oranjes. De kerk is aangewezen als ‘Gemeentehuis ten behoeve van huwelijksvoltrekkingen/ partnerschapsregistraties’, het is dus ook toegestaan om in de kerk een Burger Huwelijk te laten voltrekken.

Heel romantisch, de kerk beschikt over een rode loper waarop bruid en bruidegom tijdens orgelmuziek de kerk binnen kunnen schrijden om op de mooie trouwstoelen plaats te nemen.

De huwelijksceremonie in de Kerkzaal of het Hoogkoor kan worden gecombineerd met een ontvangst vooraf en na afloop. Zo kan bijvoorbeeld het aansnijden van de taart en het laten klinken van de glazen plaatsvinden in de kooromgang of op het Hoogkoor. Ook een huwelijksdiner, receptie of feest is mogelijk, in aansluiting op de huwelijksvoltrekking. Voor kleinere gezelschappen biedt de Van Assendelftkapel plaats voor een romantisch huwelijk.

Een afscheid

De Grote Kerk leent zich ook voor een minder leuk, maar voor nabestaanden zeer belangrijke zaak, een afscheid. Dit kan zeer intiem: op het Hoogkoor, of groter: in de Kerkzaal. Na afloop kan er een condoleance worden gehouden.

En voorts……

De Grote Kerk leent zich nog voor tal van andere evenementen, zoals bijvoorbeeld award-uitreikingen, dansavonden, debatten, examens, inauguraties, lezingen, workshops, cursussen, modeshows, presentaties, reünies, sportevenementen, veilingen en wijnproeverijen.

Voor meer informatie over de capaciteit per ruimte verwijzen wij u naar het capaciteitsoverzicht.