Zaalcapaciteit

Zaalcapaciteit

De Grote Kerk beschikt over diverse ruimten met verschillende capaciteiten waardoor zowel grote als kleine gezelschappen prima gebruik kunnen maken van de kerk. Daarnaast is de kerk voorzien van diverse faciliteiten zoals hijspunten, krachtstroom, vloer- en heteluchtverwarming, catering ruimte en diverse dames- en herentoiletten. De kerk beschikt over 490 schakelbare stoelen. De ingangen zijn gelijkvloers en er is een lift tussen het Hoogkoor en de Kerkzaal.

De kerk is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig.

De Kerkzaal kan zowel apart als in combinatie met het Hoogkoor worden gebruikt. Beiden ruimten kunnen gescheiden van elkaar worden door prachtige gordijnen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk gasten eerst met een aperitief te verwelkomen op het Hoogkoor om vervolgens aan tafel te gaan in de Kerkzaal. Omgekeerd kunt u bijvoorbeeld eerst in de Kerkzaal een congres bijwonen en ontspannen napraten tijdens een borrel op het Hoogkoor.

De Kerkzaal is via de hoofdingang onder de Haagse Toren toegankelijk en de toegang tot het Hoogkoor is de Stadsentree. Touringcars en taxi’s kunnen uw gasten zowel voor de hoofdingang als voor de Stadsentree  afzetten.
Naast de Kerkzaal, het Hoogkoor en de Van Assendelftkapel heeft de Grote Kerk een aantal nevenruimten. Deze kunnen worden ingezet als break out room, kleedkamer of productieruimte, tijdens workshops, het ontvangen van sprekers, artiesten of voor de staf van de organisatie. De meeste van deze bijruimten kunt u via een zijingang bereiken.

Bij gebruik van de Kerkzaal en/of Hoogkoor als evenementruimte kunt u de Van Assendelftkapel gebruiken als nevenruimte voor bijvoorbeeld het stijlvol ontvangen van sponsoren of Vips. Deze ruimte beschikt namelijk ook over een eigen ingang met garderoberuimte.

Ook is er een professionele cateringruimte – de keuken – aanwezig speciaal ontworpen voor externe cateraars met daarbij ruimte voor de crew van de catering in een aangrenzende ruimte.

Capaciteitsoverzicht in m2 en aantal personen
naam ruimte m2 diner receptie theater vergadering
Kerkzaal en Hoogkoor 2.100 1.500 1.650 1.300
Kerkzaal 1.470 700 1.400 1.300
Hoogkoor 575 170 500 200
Kapel Zuid 55 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
Van Assendelftkapel 72 60 80 70 24
Huygenskamer 40 n.v.t. n.v.t. 30 20
Randerodekamer 14 n.v.t. n.v.t. n.v.t. 6
Kosterskamer 21 n.v.t. n.v.t. 25 12
Chirurgijnskamer 15 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
Ooievaarskamer 20 n.v.t. n.v.t. n.v.t. 10
Klapwakerskamer 30 n.v.t. n.v.t. 30 12

Plattegrond
1. Plattegrond met raster
2. Plattegrond zonder raster
Er zijn ook ingetekende plattegronden beschikbaar, neemt u hiervoor contact op met ons.

Algemene Voorwaarden voor de huur en het gebruik van de Grote Kerk

De Algemene Voorwaarden voor de huur en het gebruik zijn van toepassing op de huur en/of het gebruik van de Grote Kerk. De Algemene Voorwaarden kunt u hier vinden: SGK – Algemene Voorwaarden.